Mandlig meningsfuldhed

travlledere

Hvad er et meningsfuldt liv, for en mand?

Det er ikke noget der er så frigørende og meningsfuldt for en mand ´s energi og livslyst, som, at have et formål, en mission og en konstruktiv handleplan til, hvordan han står ved hans passion.

Det er heller ikke noget der er så givende for en mand, som at vide hvor han kan gøre en forskel og føle sig nyttig, være betydningsfuld, både som leder i hans virksomhed, som partner for hans kvinde, som familie mand og ikke mindst som far for hans børn.

Mange af de mænd jeg taler med har disse drømme, disse ambitioner og man kan vel kalde det for vores iboende maskuline drifter og instinkter. 

Men det er mange bolde, at holde i luften, det er mange roller at spille, og det er ikke altid man har evnerne eller båndbredde nok til, at leve op til egne og andres forventninger.

En kllient jeg har arbejdet med, lad os kalde ham Thomas, var ved at komme bagud på points, han begynde at bebrejde sig selv, for ikke at strække til, han sammenlignede sig negativt med andre mænd, han mistede overblikket, han fik stress, tunnelsyn og doblede op på hans overspringshandlinger.

Han flygtede fra hans dårlige samvittighed, den var blevet en belastning for ham?

Virkeligheden levede ikke op til forventningerne, han følte sig indebrændt, falsk og forkert.

Stressen gjorde at Thomases voksende ubeslutsomhed påvirker hans ledelse, og tvivlen smittede over på konen og samarbejdet og logistikkken, og sexlivet. Den dårlige samvittighed overfor børnene blev en belastning.

Hans løsning var, at drukne dig i endnu mere arbejde, det gjorde det hele bare værre.
Og, hans alkoholforbug, lumre internesidebesøg, og kaffeforbrug var ved at eksplodere.

Konen brokkede sig over hans manglende nærvær, det gjorde at han trak sig yderligere, og så børnene kun når de sov.

Han tjænte gode penge, men vidste ikke hvordan han i virkeligheden have det?
Batteriene var flade uden han vidste det, så han ladede ikke op.
Thomas brændte hans lys i begge ender, uden han var klar over det, og regningen udeblev ikke.

Hvad med dine ambitioner?

Min erfaring med de ledere/selvstændige mænd jeg arbejder med, er at de ofte har hængt deres betydning og identitet, op på deres ambitioner.

De har en høj arbejdsmorale, de er succesfulde i deres virksomheder, men de mangler sammenhæng og klarhed, de mangler overblik, personligt nærvær, det maskuline fundament de skal bygge videre på. 
Det gør, at de træder på speederen, som en del af løsningen, forstået på den måde at de knokler videre i samme rille, og håber på nye resultater

 Det er genvejen til udbrændthed, brud/skilsmisse og en personlig deroute.

De bliver perfektionister, de får præstationsangst, de bliver fjendtlig og indebrændte, og de kompenserer for den dårlige samvittighed og stress ved at, ”tune ud”, knokle endnu mere og ”quickfixe” de anspændte følelser.

Det er som om de har bidt sig fast i et manuskript om hvordan de skal være som mænd, og kører derudaf på autopilot, uden at tage hensyn til egne behov og personlige værdier.

Så korthuset vakler, konen stritter eller skrider og familien går måske i opløsning – det er ikke godt hverken for børnene, karrieren eller helbredet.

Thomas fik reddet det hele inden filmen knækkede, men han skulle helt ud på kanten, og føle det kolde gys fra afgrunden, og at det mørke der stirrede tilbage på ham, var det der fik ham til at vogne op til at række ud efter hjælp, det var hans styrke.

Jeg lærte Thomas hvordan han kunne koble sig på de 4 Maskuline Arketyper, og implementere de gode energier der han havde brug for dem.

Det hav ham selvsikkerhed og tillid til hans indre autoritet, mavefornemmelse og intuition. Det styrkede hans selvrespekt i løbet af kort tid.


Hvad så nu?
De mænd jeg snakker med, har som regel fået øje på de røde flag, og de er villige til at se sandheden i øjnene, og har mod på at lave om på sig og fortælle nye historier.

Nye historier om hvem de vil være, hvad de vil kæmpe for, og ikke mindst, hvad de vil undgå.

De vil ikke længere køre i ring i hamsterhjulet og gentage sig selv, de vil have en tydelig retning og formål med deres liv som mænd, så de undgår det de frygter mest, og lærer at vokse på den modgang, de problemer og udfordringer de møder, de er trætte af at flygte.

I et coachingforløb får du 
kontakt til din indre autoritet, du handler målrettet og fokuseret, du er vedholdende, du er medfølende og opmærksom, du har fat i den røde tråd.

  • Er du den mand der ser flere røde lamper blinke, end hvad godt er?
  • Er du ved at få nok af dine overspringshandlinger og rundkørsler?
  • Har du brug for mere klarhed og retning, så du får mere selvrespekt?
  • Hvad er meningsfuldt for dig?

Hvis dette ikke gælder dig, har du måske en ven eller kammerat der brænder hans lys i begge ender, måske er du som kvinde blevet opmærksom på de røde lamper der blinker i jeres familieliv, vil du sætte ord på det overfor din mand? Måske har du en veninde der brokker sig over det der kører skævt i hendes familie?

Del gerne dette blog indlæg, der du tænker det er relevant, vær den ven, du kunne have brug for, og husk modgang og kriser er noget der sker FOR dig, ikke MOD dig.

Kh Karl-Otto Sandvik

Læs mere om Coaching for selvstændige familiemænd

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!